X
Volg ons

We staan open voor de wereld, formuleren onze eigen, originele mening en brengen deze over op onze omgeving. Wij zijn Meeesters in IT!

20 jaar Meeesters in IT: van zelf doen naar samen doen

“Mam, we bestaan deze zomer 20 jaar.” Mijn moeder zit bij ons thuis op de bank en kijkt verrast op. “Zo lang alweer? Als je 10 jaar had gezegd, had ik het ook geloofd.” Ze schudt haar hoofd en eet verder van haar taartje, een mokkaschuimtaartje om precies te zijn. Nu doet dat laatste er niet veel toe voor het verhaal, maar sommige details blijven hangen. Zo weet ik nog precies waar ik zat toen ik besloot voor mijzelf te beginnen. Samen met mijn vrouw op de bank. En ik zei: “Schat, ik ga het zelf doen.” Zij knikte. Want dat zelf doen is dan weer typisch iets voor mij.

80 jaar is mijn moeder geworden dit jaar. Logisch dat zij zich niet meer alles kan herinneren. Maar ook voor mij zijn die 20 jaar voorbij gevlogen. Toch is er erg veel gebeurd. Natuurlijk de nodige ups en downs, groei en krimp, medewerkers die gaan en nieuwe die komen, succesvolle ideeën en zaken die minder goed uitpakken. Maar dat we na 20 jaar en enkele crisissen er nog altijd zijn, mag toch zeker wel een succes genoemd worden.

Het avontuur begon in 1997 met de start van Synensis als ICT-detacheerder. De eerste medewerkers traden al snel in dienst. De eigenzinnigheid, die ons ook vandaag de dag kenmerkt, zat er al meteen in. De basis ligt in onze mensen. In die beginjaren namen we alleen MBO’ers aan die zich verder wilden ontwikkelen met de HBO-opleiding die wij aanboden. Investeren in ontwikkeling dus. Dat is steeds de belangrijkste waarde gebleven. Ontwikkeling stond ook voorop bij activiteiten zoals WerkendStedendriehoek, een regionaal HR-netwerk dat ik ruim 9 jaar heb geleid. Of bij het mentorschap dat ik een aantal jaren bij ROC Aventus heb gedaan. Ontwikkeling is noodzakelijk om van-werk-naar-werk mogelijk te maken. Tegenwoordig noemen ze dat vaak ‘duurzame inzetbaarheid’.

Er is heel wat gebeurd in 20 jaar. Van een bedrijfje dat letterlijk op een slaapkamer begon naar een organisatie die werkt voor innovatieve startups, inspirerende multinationals en uitdagende overheden. Mijn rol groeide in die jaren naar die van inspirator, aanjager en vernieuwer. Die rol vervul ik nog steeds met heel veel passie en plezier. Daarbij past de nieuwe stap naar Meeesters in IT. We verwoorden hiermee nog eens onze focus: excelleren in IT door eigenzinnig ontwikkelen.

“Ik ga het zelf doen”, dat vormde de start van mijn bedrijf. Maar als ik de afgelopen jaren één ding heb geleerd, dan is het dat je het samen moet doen. Ik ben alle mensen waarmee ik de afgelopen jaren heb samengewerkt dan ook heel dankbaar. Van medewerkers en klanten tot leveranciers en freelancers en zeker niet in de laatste plaats mijn gezin. Dankzij jullie staan we nu hier met Meeesters in IT. Dank voor het vertrouwen. Ik kijk uit naar de volgende 20 jaar!

Richard Bosman
Inspirator, aanjager en vernieuwer bij Meeesters in IT

Delen:
Volg ons

We staan open voor de wereld, formuleren onze eigen, originele mening en brengen deze over op onze omgeving. Wij zijn Meeesters in IT!

Meer weten?
Wij staan altijd klaar voor de dag van morgen!

ADRES
Meeesters in IT
Botnische Golf 9a
3446 CN Woerden

CONTACT
055 533 04 02
info@meeestersinit.nl
meeestersinit.nl

Meeesters in IT is NEN 4400 gecertificeerd